Почивка в Панагюрище или защо ще се влюбите в нас

Ако търсите различна почивка в Панагюрище от основните туристически дестинации в България, трябва да Ви предупредим – нямаме море, стотици църкви или лъскави булеварди. Нямаме дори голям нощен живот достоен за преразказване от уста на уста, или за вписването му в градски митове, и легенди.

Имаме история и планини, и то какви.

Нашият комплекс за настаняване Court Inn също е част от отличителната черта на града. Не защото в него няма достатъчно хотели, а просто защото сме нови и имаме различно виждане за приятния престой.

Ето например, ние сме единствените в града с външен асансьор, който ви предоставя уникална гледка към непосредствено близкия тенис корт и към южните склонове на Средна гора.

Или може би факта, че във всяка стая сме дали нещо повече от обикновеното – кухня.

Нестандартната декорация в цветове и гами от душевното възприятие на творци като Мондриан, Кандински и Леонид Ефремов е „намигване“ за уют, и покой.

почивка в панагюрище хотел
© Снимка: Христо Еликн

И за разлика от много хотели, идеята за библиотеката с книги в лобито на комплекса е повече от нестандартна.

Основното ни предимство е в услугите. Да, нямаме географско или природните богатства на различните туристически обекти в България, но за да ви предложим незабравима почивка в Панагюрище, имаме идеи.

„Назад във времето“ е предложението ни за Април 1976 г. Всички исторически музеи в един пакет, на една цена с нощувките и с туристически гид. Градския музей, Къщата на Райна Княгиня, пл. 20-ти април, монумент „Април 1876“, мястото на първото черешово топче „Маньово бърдо“, Дудевата къща, Лековата къща, Тутевата къща и др.

Или може би предпочитате еко туризма и планинските преходи. Приготвили сме ви няколко възможности – преход по южните склонове на Средна гора с добре маркирани еко – пътеки, преход до крепостта „Красен“ или по-големи планински преходи с цел „екстремен туризъм“ с трансферен престой.

Ако пък сте фенове на виното – ние ще ви осигурим незабравима дегустация във винарска изба „Румелия“ – бяло, червено, Розе. Каквото пожелаете.

И все пак, през лятото може да ви липсва водата и слънцето на морската почивка. Само на 200 м. от нас е единствения градски плажен комплекс, реновиран и обновен през последната година. Басейни, шезлонги, бар, кухня, сепарета и вечерни DJ купони около „бягащите“ светлини по повърхността на водата.

Но ние не спираме до тук. Можем да ви предложим различни възможности по индивидуални запитвания. Специални уикенд пакети с различни от стандартните цени на комплекса.

На рецепция винаги ще ви предоставим ракети за да спортувате на тенис корта, който е в непосредствена близост до нас. Или ще ви поканим на ежегодния тенис – турнир за любители, организиран от Court Inn.

И ако в крайна сметка решите да съчетаете пътуването си до Панагюрище и с бизнес дела, ще ви осигурим конферентна зала, безплатен wi-fi (както и за всички гости на хотела), достъп до електронна поща, факс, куриери, автомобилни такси услуги и др. Ще ви предложим дори трансфер на ваш партньор от летище София директно до лобито на Court Inn.

Готови сме да ви изненадаме приятно във всеки един момент. Ето защо не се учудвайте, ако в лобито на хотела откриете музейна витрина и един интересен експонат – телескопа на д-р Петър Берон, който е увековечен на гърба на банкнота от 10 лв, и дарен от Българската академия на науките.

Добре дошли в Court Inn – място на цветове, история и възможности.